Plantagen stänger sin Garden Outlet-butik på Hisingen, uppger Dagens industri.
Plantagen stänger sin Garden Outlet-butik på Hisingen, uppger Dagens industri. Bild: Johan Nilsson/TT

Uppgifter: Plantagen stänger butiken på Hisingen

Efter norska trädgårdskedjan Plantagens kris stänger bolaget ännu en butik – outletbutiken Garden Outlet, som ägs av kedjan, stänger på Hisingen, skriver Dagens industri.

ANNONS

Det är tuffa tider för Plantagen, sedan trädgårdsmarknaden sett en nedgång efter pandemi-åren, och i den höga inflationens kölvatten.

I slutet på augusti beviljades norska Plantasjen, som äger svenska Plantagen, rekonstruktion. Kedjan ägs av det svenska riskkapitalbolaget Ratos.

Förra veckan meddelade man stängning av flera butiker runt om i Sverige: i Länna, Ludvika, Råå, Kalmar och Slagsta. Det kommer också ske neddragningar på kontorssidan. Totalt planerar svenska Plantagen att kapa 150 tjänster under 2024.

Plantagen-butik blev Garden Outlet

Nu kommer även Plantagen-ägda outletbutiken Garden Oulet bredvid E6 på Hisingen att stänga, enligt uppgifter till Dagens industri. Enligt tidningens källor ska butikspersonalen informerats om stängningen under tisdagen.

ANNONS

Butiken var tidigare en Plantagen-butik men omvandlades sedan till en Garden Outlet-butik, ett varumärke som också ligger under Plantagens ägande.

GP har sökt Plantagen och Gardens Outlets norska ägare, samt den berörda butiken utan framgång.

LÄS MER:Plantagen kan gå igenom rekonstruktion

LÄS MER:Plantagen stänger butiker

LÄS MER:Plantagens rekonstruktion beviljas

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS