Stororder på 8 miljarder kronor för krigsmateriel

Försvarskoncernen Saab har tecknat avtal med en anonym regering i ett land i västvärlden och fått en beställning på totalt 8 miljarder kronor. Däribland radarsystemet Giraffe 1X som tillverkas i Göteborg.

ANNONS
|

Saab har tecknat ett ramavtal med ”regeringen i ett land i västvärlden” och tagit emot beställningar till ett totalt ordervärde på cirka 8 miljarder kronor, skriver försvarskoncernen i ett pressmeddelande.

Beställningarna omfattar Saabs granatgevär Carl-Gustaf, det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG och radarsystemet Giraffe 1X.

Leveranserna planeras till 2023–2026.

Tillverkas i Kallebäck i Göteborg

Det framgår alltså inte vilket land som Saab ingått avtal med, mer än att det är ett land i västvärlden.

Ingen mer information kommer att lämnas om ordern skriver Saab eftersom det handlar om kundens nationella säkerhetsintressen.

– Vi är stolta att leverera de världsledande förmågorna som ingår i Saabs produktportfölj. Med den här beställningen fortsätter vi att verka för vårt syfte att bidra till trygghet för människor och samhällen, säger Micael Johansson.

ANNONS

Radarsystemet Giraffe 1X utvecklas och tillverkas i Kallebäck i Göteborg.

LÄS MER:Miljardorder till Saab ger 150 nya jobb till Göteborg

LÄS MER:Så påverkas försvarsindustrin i Göteborg av Natomedlemskap

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS