Sommarboendet Sunnerö till salu – har tillhört förening från Göteborg

Ett sällsynt objekt är just nu till salu. En tredjedels ö inklusive 25 hus och stugor som tillhör en Göteborgsförening.
– Denna fastighet är en av de mest unika i år, säger mäklaren Stina Behrman.

ANNONS

Sedan mitten av 1950-talet har nuvarande ägare haft boende på en ö i Mjörn mellan Lerum och Alingsås. Ägarna är Sällskapet Länkarna i Göteborg, en ideell förening ansluten till Länkarnas Riksförbund. Förbundet finns för att hjälpa människor med alkohol- eller andra drogproblem att leva nyktra och meningsfulla liv.

– Sunnerö är avsedd för föreningens ideella verksamhet sommartid och har använts för vila, gemenskap och rekreation för föreningens medlemmar, säger Stina Behrman, mäklare på Residence Christies international real estate.

25 hus och stugor ingår i köpet

Nu sökes alltså en ny ägare till boendet på Sunnerö, som förutom 30 hektar – vilket motsvarar ungefär en tredjedel av hela ön – med tillhörande vattenområde består av 25 hus och stugor samt två samlingslokaler.

ANNONS

Sjön Mjörn är enligt mäklaren känd för sitt klara vatten och här lämpar sig bad och fiske. Samtidigt finns det vandringsleder och det är tillåtet att jaga småvilt på 21 hektar egen skogsmark.

– Vi arbetar ofta med unika försäljningar, men denna fastighet är en av de mest unika i år med tanke på sin storlek, sitt läge och breda användningsområde, säger Stina Behrman.

Vill inte avslöja utgångspriset än

Hur tar man sig enklast dit?

– Det finns en tillhörande båtplats på Björbyholms Motorbåtklubb. Restid är olika utifrån vilken typ av båt man har, men med den vi använt har det tagit cirka 15 minuter, lite beroende på väder.

Varje stuga är en tomträtt – vad innebär det för en köpare?

– Att man kan nyttja och disponera byggnaden under en bestämd tidsperiod, utan att själv äga marken där byggnaden är belägen. Ägare av tomträtten är då en annan part såsom en kommun, stiftelse eller som i detta fall en förening.

Utgångspriset på Sunnerö vill Stina Behrman inte avslöja i nuläget, ej heller vad hon tror slutnotan kommer att landa på.

– Under pågående försäljning är det inget jag kan kommentera, men intresset är stort.

LÄS MER:Göran och Irja bor i Hasselbladska huset

LÄS MER:Så blir utsikten från hotell Karlatornet

LÄS MER:Paret Ericson bor i kaparkaptenens hus

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS