Resebolaget Detur i konkurs

Det kritiserade resebolaget Detur ansöker om konkurs.
Beskedet kommer en knapp månad efter att bolaget ställde in chartersäsongen – och resenärer mitt i natten kastades ut från sina hotell.

ANNONS
|

Konkursansökan skickades till Bolagsverket på måndagen. Resebolaget Detur kommenterar själva saken på sin hemsida.

”De operativa kostnaderna med ökande och svårbedömda kostnader för flygbränsle har försatt bolaget i en sådan position att ledningen har tvingats konstatera att det inte längre är meningsfullt att fortsätta ansträngningarna med omorganisation, rekapitalisering eller alternativt försäljning och måste tyvärr meddela att Detur tvingas begära sig själva i konkurs”.

Problemen för resebolaget eskalerade i september. Bland annat blev resenärer i Grekland och Turkiet då utkastade från sina hotell och fick resor avbokade. Kort därefter meddelade Detur att de ställde in resterande del av chartersäsongen.

ANNONS

Bolaget uppger nu alltså på sin hemsida att det ansökt om konkurs.

”Att tvingas fatta detta beslut har varit tungt och svårt och vi beklagar verkligen de besvär som detta innebär. Inte bara för de kunder som bokat in sig på en efterlängtad solresa, utan även all vår personal som har jobbat så hårt för Detur och som nu går en oviss framtid till mötes”.

LÄS MER:Konsumentverket: Många anmälningar mot Detur

LÄS MER:KO hotar resebolaget Detur med böter

ANNONS