Polestar återkallar 2 200 bilar

Nya svensk-kinesiska elbilen Polestar 2 har mjukvarufel som bland annat kan innebära att den stannar mitt under färd. Nu återkallas 2 200 bilar, skriver Dagens industri.
– Det är givetvis mycket säkerhetskritiskt och det är därför vi gör den här återkallelsen, säger kommunikationschefen Brent Ellis till Di.

ANNONS
|

Geely- och Volvo Carsägda Polestar har under den senaste tiden fått in rapporter om att elbilen Polestar 2 oförklarligt tappat kraft under körning. Enligt Polestar ska felet bero på ett mjukvarufel i kontrollmodulen för batterienergi.

Nu återkallas elbilen. Sammantaget rör det sig om 2 200 bilar som återkallas, varav 600 i Sverige, skriver Dagens industri.

Totalt har tre kunder i Sverige drabbats. På fredagen har det gått ut information till samtliga kunder om att de uppmanas åtgärda felet så snabbt som möjligt på en verkstad.

– Det har inte skett några olyckor eller personskador på grund av att framdrivningen fallerat. Broms, styrning och andra system fungerar som de ska, säger . kommunikationschefen Brent Ellis till Di.

ANNONS

”Undersöker fler saker”

Polestar 2 lanserades för bara några månader sedan och enligt bolaget kan det även finnas fler problem mjukvaran.

– Vi undersöker fler saker som kunder påtalat. Vi vill visa kunderna att vi agerar så fort vi kan, säger Brent Ellis.

Rättelse: I en tidig version av denna artikel stod det att bilen kan börja brinna under färd. Det är felaktigt. Rätt ska vara att den kan stanna under färd.

ANNONS