Serneke utser tidigare vd:n på Svenska Hus till ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden, där Karlatornet ingår.
Serneke utser tidigare vd:n på Svenska Hus till ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden, där Karlatornet ingår. Bild: Anders Ylander

Ny Sernekechef ska leda Karlastaden-projektet

Serneke har anställt tidigare vd:n på Svenska Hus till ny projekt- och utvecklingsdirektör för det stora Karlastaden-projektet.

ANNONS
|

På onsdagen meddelar Serneke att de tillsätter en ny projekt- och utvecklingsdirektör som ska leda byggandet av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen. Enligt Patrik Lindström, som är vice vd på Serneke Invest och som tidigare har skött uppdraget, är det en naturlig följd av att projektet växer.

–I min tjänst har jag också också haft andra uppgifter. Så det har funnits en behov på sikt att tillsätta en person på heltid, säger han.

Det blir Daniel Massot, tidigare vd på privatägda fastighetsbolaget Svenska Hus, som ska bygga vidare på Karlastaden-projektet.

– Han har en väldigt bra bakgrund och erfarenhet, både från entreprenadsidan, fastighetsägarsidan och projektutvecklingssidan, säger Patrik Lindström.

ANNONS
Tidigare har Patrik Lindström, som är vice vd på Serneke Invest, lett arbetet med Karlastaden.
Tidigare har Patrik Lindström, som är vice vd på Serneke Invest, lett arbetet med Karlastaden.

Karlastaden är ett mångamiljardprojekt och stadsdelen består av totalt åtta kvarter, inklusive Karlatornet. De omfattar totalt cirka 2 000 bostäder, handel, kontor och samhällsservice som skola, vård och omsorg. Daniel Massot tar över i ett intensivt läge, menar Patrik Lindström.

– Vi är mitt i Karlatornet produktionen som jag tror att många också börjar kunna se i Göteborg. Inflyttningarna startar om ett år så det är ett intensivt arbete att stötta den organisationen.

Sedan ska fem kvarter utvecklas i samarbete med Balder medan det sjätte ägs och utvecklas av Serneke själva.

Daniel Massot tillträder sitt nya jobb i månadsskiftet mellan augusti och september.

LÄS MER:Metallrör rasade från Karlatornet – föll 133 meter: ”Ska inte få hända”

LÄS MER:Här växer Karlastaden fram – se arkitektförslaget som vann

LÄS MER:Karlatornet är nu högst i Göteborg

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS