Nordic Capital förvärvar Max Mathiessen. Arkivbild.
Nordic Capital förvärvar Max Mathiessen. Arkivbild. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Nordic Capital köper Max Mathiessen

Riskkapitalbolaget Nordic Capital förvärvar Max Mathiessen, en försäkringsförmedlare som bland annat har ett kontor och ett 40-tal anställda i Göteborg.

ANNONS
|

Nordic Capital har tecknat ett avtal om att förvärva Max Mathiessen från Willis Towers Watson. Det meddelar man i ett pressmeddelande på måndagen.

"Max Matthiessen är verksamma i en bransch som genomgår en rad strukturella förändringar med hårdare regelverk och en ständigt ökande digitalisering. Nordic Capital kommer att stötta Max Matthiessens arbete med att uppnå sin fulla potential genom att tillföra branschkompetens, ett omfattande industriellt nätverk samt kapital", skriver Nordic Capital i pressmeddelandet.

– Det gemensamma fokuset framöver kommer att ligga på att utöka Max Matthiessens verksamhet och investera i såväl organisk tillväxt som tilläggsförvärv. Tillsammans med Nordic Capital, kommer Max Matthiessen att kunna bygga vidare på fortsatt produktutveckling som gynnar kunderna och pensionsspararna, säger Christian Frick, Partner och Head of Financial Services, Nordic Capital Advisors, i en skriftlig kommentar.

ANNONS

Max Mathiessen har ett 40-tal anställda i Göteborg

Max Mathiessen, som sysslar med finansiell rådgivning och förmedlar liv- och sakförsäkringar, har sitt huvudkontor i Stockholm men finns i över 30 svenska städer. På kontoret i Göteborg jobbar omkring 40 personer.

I hela Sverige har Max Mathiessen omkring 1 300 företagskunder. Under 2019 hade man en omsättning på 1 522 miljoner kronor.

Bolagen uppger inte villkoren för transaktionen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS