Mastercard i ny storaffär i Göteborg – köper techföretaget Minna Technologies

Amerikanska kortjätten Mastercard köper Göteborgsföretaget Minna Technologies. Enligt Breakit ligger prislappen på 770 miljoner kronor.

ANNONS
|

GP har tidigare listat Minna Technologies som ett av de lovande nya Göteborgsbolagen som kan komma att få miljardvärderingar i dollar, så kallade enhörningar.

Nu står det klart att företaget förvärvas av amerikanska Mastercard. Vd:n Amanda Mesler skriver på företagets sajt:

”Det här är en tung bekräftelse på den styrka, tillväxt och genomslag som Minna Technologies har i att driva den globala prenumerationsekonomin.”

Enligt uppgifter till Breakit var köpeskillingen 75 miljoner dollar, motsvarande 770 miljoner kronor.

På friarstråt i Göteborg

För bara några veckor sedan förvärvade Mastercard ett annat bolag med stark Göteborgskoppling, cybersäkerhetsföretaget Recorded Future, för jättesumman 27,5 miljarder kronor – Recorded Future har huvudkontor i USA men grundades av tre chalmerister och har en stor utvecklingsavdelning i Göteborg.

ANNONS

Minna Technologies är också ett så kallat techföretag – teknikföretag i it-sfären – och hjälper kunder som banker, fintechföretag och andra bolag med prenumerationer att jämföra prenumerationer och avsluta de som inte utnyttjas.

10 år gammalt bolag

– Det är jättekul, och affären är väldigt värdig med tanke på hur marknaden har gått. Vi har ju inte gjort vinst ännu, säger medgrundaren Joakim Sjöblom, till Dagens industri.

– Affären skapar rätt struktur för att växa bolaget ytterligare. Mastercard har ett enormt nätverk för att distribuera produkten och samma kunder som vi har.

Minna Technologies grundades 2014 av Jonas Karles, Marcus Lönnberg, Joakim Sjöblom.

GP söker Minna Technologies.

LÄS MER:Här är Göteborgsbolagen som är nära drömvärderingen en miljard dollar

LÄS MER:Recorded Future köps av Mastercard för 27,5 miljarder

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS