Det var en händelse på ett Ica-lager i Helsingborg hösten 2020 som ledde till att en 45-åring fått sparken. För det fick han skadestånd och nu ska han få ytterligare drygt en miljon eftersom Ica inte välkomnat honom tillbaka, skriver Handelsnytt.
Det var en händelse på ett Ica-lager i Helsingborg hösten 2020 som ledde till att en 45-åring fått sparken. För det fick han skadestånd och nu ska han få ytterligare drygt en miljon eftersom Ica inte välkomnat honom tillbaka, skriver Handelsnytt. Bild: Amir Nabizadeh/TT

Ica sparkade anställd – nu får han miljonskadestånd

En 45-åring stod bredvid när en kollega blev fasthållen på ett av Icas lager i Helsingborg. För det fick han felaktigt sparken och skadestånd, skriver Handelsnytt. Nu kommer mannen få drygt ytterligare en miljon – totalt 1,7 miljoner – eftersom Ica inte välkomnat honom tillbaka.

ANNONS
|

Enligt Handelsnytt ska det länge ha varit tuff jargong på det lager i Helsingborg som 45-åringen arbetade på. Skälet till uppsägningen ska ha varit en händelse hösten 2020. Då blev en kvinnlig anställd fasthållen i ett grepp nära halsen av en annan kollega. 45-åringen stod bredvid och enligt Handelsnytt har Ica hävdat att han då uppmuntrat till våld i stället för att avvärja det och därefter ljugit om det när arbetsgivaren försökte utreda vad som hänt.

LÄS MER:Butik spelade chefens favoritmusik – sålde fyra procent sämre

LÄS MER:Så har bostadspriserna utvecklats 2021– i din stadsdel i Göteborg

Fel att sparka enligt Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen ska dock ha varit mycket tydlig om att det var ett felaktigt avskedande och ogiltigförklarade det. 45-åringen skulle även få drygt en halv miljon kronor i skadestånd och utebliven lön.

ANNONS

Nu kommer han få ytterligare över en miljon, motsvarande 32 månadslöner i skadestånd. Detta eftersom han inte välkomnats tillbaka till sitt gamla jobb.

Har fått ett nytt jobb utanför Ica

Ica ska ha inlett ett arbetet tillsammans med fack och skyddsombud för att förbättra den psykosociala arbetsmiljön på lagret. 45-åringen ska ha fått ett nytt jobb hos en annan arbetsgivare.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS