GP delar ut stipendium värt en halv miljon kronor

Katarina Brud på MobilityXlab blir den första personen att ta emot Göteborgs-Postens nyinstiftade Executive MBA-stipendium framtaget i samarbete med Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

ANNONS
|

Efter flera år i näringslivet, i såväl London som i Göteborg är det snart dags för Katarina Brud, director vid fordonsanknutna innovations-huben MobilityXlab att åter inta skolbänken.

Hon är nämligen den första personen att mottaga GP:s nyinstiftade stipendium, framtaget i samarbete med Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Från och med den 7 oktober kommer hon tillsammans med 20-30 andra kursdeltagare påbörja Handelshögskolans Executive MBA-utbildning, en master med fokus på ledarskap och verksamhetsutveckling.

– Jag är otroligt stolt, tacksam och väldigt förväntansfull inför vad den här utbildningen kan ge mig. Att få chansen att bredda sig, implementera verktygen från utbildningen direkt i yrkeslivet, bygga nätverk samt få en större inblick i Asien är en fantastiska möjligheter, säger Katarina Brud.

ANNONS

LÄS MER:GP:s granskning ”Systrar” vinner Guldspaden

Ledarskapsutbildning för dem med gedigen arbetslivserfarenhet

En av initiativtagarna till programmet som anordnas genom Handelshögskolan och GU Ventures är Peter Salomonsson, affärsutvecklingschef vid GU School of Executive Education. Han beskriver den tvååriga mastern som en ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsutbildning med syfte att ge ett helhetsperspektiv kring verksamheter i både näringslivet och i det offentliga.

Att GP tagits in som samarbetspartner för Handelsutbildningen beror på tidningens roll i regionen, enligt Peter Salomonsson.

– GP:s nya profil passar in i vårt varumärke. För vi ska inte enbart utbilda och forska, vi ska även se till så att forskningen når ut. Det och möjliggöra för ett livslångt lärande, säger han.

LÄS MER:Årets Jolopris går till GP:s kåsör Kristian Wedel

Bidra till västsvenska konkurrenskraften

Stipendiet är utöver den journalistiska kärnan ytterligare en möjlighet för GP att stärka regionen, enligt marknadschefen Josefin Meyer.

– GP vill på sikt bidra till det västsvenska näringslivets långsiktiga innovations- och konkurrenskraft. Genom utbildning, utbyte av erfarenheter, ökad förståelse och fördjupad kunskap kan människor utvecklas som individer, men också bidra till ett starkare kunskapsorienterat samhälle. Detta går hand i hand med det GP gör varje dag för att skapa insikt och förståelse för skeenden, problem och möjligheter, säger hon.

Stipendiet som i år tillfallit Katarina Brud omfattar en betald plats på Executive MBA-programmet vid Göteborgs universitet och är värt 465 000 kronor. Efter genomgånget program erhåller deltagaren 60 högskolepoäng och en masterexamen.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS