Göteborgsbolaget Platzer går uppåt, trots coronapandemin.
Göteborgsbolaget Platzer går uppåt, trots coronapandemin. Bild: Robin Aron

Göteborgska fastighetsbolaget Platzer fortsatt uppåt

Börsnoterade Platzer visar ett bra resultat i sin halvårsrapport, trots coronakrisen. Under årets första halvår fortsatte bolagets hyresintäkter och resultat att öka.

ANNONS
|

I sin halvårsrapport redovisar det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Platzer ett positivt resultat. Bolagets resultat ökar tydligt och hyresintäkterna likaså.

Platzer äger kommersiella fastigheter, som kontor, i Göteborgsregionen och har bolag som hyresgäster. Bolaget står bland annat bakom projekt som Gårda Vesta och Kineum-höghusen som börjat resa sig nu i Gårda.

Trots den rådande coronakrisen redovisar bolaget nu alltså sin andra positiva delårsrapport för året.

”Ser bättre ut än vi befarade”

Hyresintäkterna ökade från 553 miljoner kronor i fjol till 571 miljoner kronor i år. Förvaltningsresultatet ökade tydligt – från 297 miljoner kronor förra året, till 355 miljoner kronor i år.

– På en avvaktande hyresmarknad har vi lyckats hyra ut i så stor omfattning att vi nådde positiv nettouthyrning för 16:e kvartalet i rad, säger P-G Persson, vd på Platzer, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Dessutom ökade resultatet per aktie under årets första halva.

– Den här rapporten är en första avstämning efter en period med stort fokus på och påverkan av coronakrisen. Vi kan ödmjukt konstatera att, mot bakgrund av vår relativt begränsade exponering mot utsatta branscher samt en hög andel bankfinansiering och hyresgäster med starka balansräkningar, det mesta ser bättre ut än vi befarade, säger P-G Persson i pressmeddelandet.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

ANNONS