Göteborgska doldisbolaget rusar på börsen

Det göteborgska börsbolaget Nordisk Bergteknik rusar med nära 9 procent på Stockholmsbörsen, och toppar Mid Cap-listan.

ANNONS
|

Det har varit hyfsat uppåt på Stockholmsbörsen efter nyår. Under tisdagseftermiddagen var Stockholms OMX upp 1,20 procent.

Det Göteborgsbolag som gick allra bäst var Nordisk Bergteknik som rusade med 8,75 procent.

Bolaget har en heltäckande verksamhet inom berghantering, det vill säga borrning, sprängning och förstärkning och börsnoterades i oktober 2021.

I fjol gick bolaget bolaget med nära minus 33 procent, men har under veckans första två börsdagar gasat på med nära 10 procent.

Det finns inget nytt pressmeddelande som kan förklara uppgången.

Däremot gick Nordisk Bergteknik ut två dagar före julafton och aviserade att man avsåg att köpa finländska Power Mining, inklusive det svenska dotterbolaget Power Mining Sverige.

ANNONS

Power Mining är leverantör inom underjords- och tunnelarbeten och omsätter cirka 160 miljoner kronor på årsbasis.

Geografisk expansion

– Genom att förvärva Power Mining etablerar vi oss i Finland, vilket är en marknad likt den svenska och ett naturligt steg i vår geografiska expansion samt i linje med vår tillväxtstrategi, kommenterade vd:n Andreas Christoffersson affären.

Under tredje kvartalet växte Nordisk Bergtekniks nettoomsättning med 75 procent och organiskt var tillväxten 29 procent. Den starka tillväxten under kvartalet är hänförlig till samtliga segment och främst en följd av fortsatt stora satsningar både inom ny och befintlig infrastruktur i Sverige och Norge, enligt vd:n.

LÄS MER:Pangstart på nya börsåret

LÄS MER:Så undviker du de vanligaste misstagen på börsen

LÄS MER:Miljardärerna som hade allt – men föll från tronen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS