Interiör Vitrolife i Kungsbacka
Interiör Vitrolife i Kungsbacka

Göteborgsbolaget föll tungt på börsen

Det göteborgska medicintekniska bolaget Vitrolife backade med åtta procent på torsdagseftermiddagen på Stockholmsbörsen.

ANNONS
|

Efter att aktien har stigit de fem föregående handelsdagarna hade Göteborgsbolaget Vitrolife backat nästan åtta procent när Stockholmsbörsen stängde på torsdagen, skriver Di. Bolaget är verksamt inom medicinteknik och säljer bland annat utrustning till provrörsbefruktning.

Under morgondagen, fredagen, kommer Vitrolife lämna sin rapport för det första kvartalet. Fallet skulle kunna tyda på att många säljer aktien inför rapporten, som blir den första utan den tidigare vd:n Thomas Axelsson som nyligen lämnade posten.

Jón Sigurdsson, styrelseordföranden, agerar som tillförordnad vd innan irländskan Bronwyn Brophy tillträder som ordinarie vd senast den 1 augusti i år, skriver Di.

Göteborgsbolaget har ett börsvärde på ungefär 27 miljarder kronor och närmare 20.000 aktieägare, enligt Holdings.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS