Göteborgsbolag ansöker om konkurs

Cancerdiagnostik- och medicinteknikbolaget Cline Scientific ansöker om konkurs, meddelar bolaget i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

ANNONS
|

Styrelsen i det Göteborgsbaserade och börsnoterade cancerdiagnostik- och medicinteknikbolaget Cline Scientific har beslutat att ansöka om konkurs. Det meddelar bolaget, som har sitt huvudkontor i Mölndal, i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

Orsaken till konkursansökan är ”att Cline inte har lyckats lösa den finansiella situationen som tidigare kommunicerats under första hälften av 2024”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Handelsstoppad inför börsöppning

Enligt bolaget har man inte lyckats anskaffa tillräckligt mycket kapital för att driva vidare de utvecklingsprojekt som tidigare sjösatts.

”Försök som gjorts har endast resulterat i mindre mängder kapital vilket gjort situationen för fortsatt drift ohållbar”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

ANNONS

Konkursansökan planeras att lämnas in till Göteborgs tingsrätt under måndagen.

Efter beskedet och inför måndagens börsöppning har Stockholmsbörsen beslutat att stoppa handeln i Cline Scientific, meddelar Nasdaq Stockholm i ett pressmeddelande.

Cline Scientific är noterat på Nasdaq First North Growth Market och aktien har fallit drygt 73 procent i år och cirka 98 procent de senaste tre åren.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS