Erik Selin, vd för Balder, har investerat 100 miljoner i ett börsnoterat bolag inom röstkommunikation.
Erik Selin, vd för Balder, har investerat 100 miljoner i ett börsnoterat bolag inom röstkommunikation. Bild: Olof Ohlsson

Fastighetsmiljardärens nya investering – för 100 miljoner kronor

Erik Selin har köpt aktier för 100 miljoner kronor i teknikbolaget Invisio. Det bekräftar den göteborgska fastighetsmiljardären för di.se.

ANNONS
|

Uppgifter om att Selin köpt en stor post i Invisio kom redan under onsdagen – och fick då röstkommunikationsbolagets aktie att stiga 1,5 procent. På torsdagen bekräftade Erik Selin affären och berättade samtidigt att han ångrar att han inte gått in i bolaget tidigare.

– Jag har följt den lite grann på håll eftersom Lage tipsade om den. Jag tittade på den innan och tyckte den såg för dyr ut, men så har den gått rätt upp i himlen. Det var klantigt av mig, säger Erik Selin till di.se.

LÄS MER:Göteborgsk fastighetsmiljardär satsar på kinesiska bostäder

Imponerades av möte i Köpenhamn

"Lage" är Lage Jonasson, storägare i Invisio, som Selin köpt sina stora aktiepost av. Jonasson sålde totalt 800 000 aktier för 125 kronor styck till Erik Selin. Beslutet att köpa tog Balders vd och huvudägare efter en bolagspresentation av Invisios vd Lars Höjgård Hansen.

ANNONS

– Jag lyssnade på deras presentation i Köpenhamn häromdagen och jag måste säga att vd:n gjorde ett fantastiskt intryck. Sen ringde Lage och sa att han hade hört från någon att jag satt och tittade på presentationen, säger Erik Selin till di.se.

Invisio är ett danskt teknikbolag specialiserade på röstkommunikation – de utvecklar avancerade kommunikationssystem som används av exempelvis specialstyrkor, polis, räddningstjänst och bolag inom säkerhetsbranschen. Bolaget är noterat på Stockholmsbörsen och aktien kostade på torsdagsförmiddagen 136,60 kronor – upp nästan fem procent från stängningen i går.

Erik Selin har byggt sin förmögenhet på fastigheter, men han äger också större poster i exempelvis finanskoncernen Hoist, göteborgska nischbanken Collector, Resurs och TF Bank.

LÄS MER:Göteborgsmiljardären och Isabella Löwengrip går skilda vägar

LÄS MER:Fastighetskungen om att må dåligt: "Det är ologiskt"

ANNONS