Fastighetsbolagen i Göteborg stiger – drar med sig börsen

Det råder optimism på Stockholmsbörsen på tisdagen – det breda indexet hade stigit ett par procent vid lunch. Och det är fastighetssektorn som agerar draglok – där Göteborgsbolagen Balder, Castellum, Platzer och Wallenstam hör till de tunga bolagen.

ANNONS
|

Det breda indexet på Stockholmsbörsen, OMXSPI, ökade under tisdag förmiddag och låg på 2 procent lite före klockan 12. Här är en uppgång i fastighetssektorn en viktig förklaring. Balder närmade sig en uppgång på 8 procent, Platzer nästan 7, Castellum nästan 6 och Wallenstam drygt 4. Rusar mest gör SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden), med en ökning på nästan 16 procent.

Även Volvo Cars stiger tydligt, med en kursutveckling på nästan 4 procent vid lunchtid.

En bakgrund för fastighetsbolagen är bland annat att ett räntebesked väntar på onsdagen från amerikanska centralbanken och att räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen har sjunkit elva punkter på tisdagen, skriver DI. Även i Asien har börshumöret varit på topp på tisdagen.

ANNONS

LÄS MER:Investors vd: "Ser vissa lättnader"

LÄS MER:Göteborgsbolagen i fokus – rapporterna kan visa rasen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS