Rabalder har butiker i hela Sverige – i Göteborg ligger den på Korsgatan.
Rabalder har butiker i hela Sverige – i Göteborg ligger den på Korsgatan. Bild: Olof Ohlsson

Efter konkursbeskedet – klädkedjan räddas

I förra veckan kom besked om att modekedjan Rabalder hade försatts i konkurs – och att 32 butiker troligen skulle försvinna. Nu räddas kedjan av ett bolag ägt av samma familj, skriver Market.se.

ANNONS
|

Det var för två veckor sedan som bolaget Kompott Mode försattes i konkurs av Alingsås tingsrätt. De 32 butikerna, som framför allt riktar in sig mot kvinnor och barn, skulle upphöra, något som Ehandel.se var först kunde berätta i tisdags.

Konkursförvaltaren Christian Andersch på Rosengrens advokatbyrå i Göteborg konstaterade att corona har fått försäljningen att dala kraftigt för de 32 butikerna kedjan driver.

– Det är en direkt följd av att man slutat handla i affärer under corona. Det har inneburit en kraftig dipp i omsättning och resultat – bolaget har hittills kunnat drivas vidare tack vare regeringens stödpaket där man också fått anstånd med skatter. Men nu gick det inte längre, sa han då.

ANNONS

LÄS MER:Modekedja med 32 butiker i konkurs

LÄS MER:Klassisk järnaffär i Göteborg slår igen

Har funnits i 30 år

Men nu räddas den större delen av butikerna i kedjan – och kommer inte att försvinna.

Det är samma ägarfamilj som ägde Kompott Mode som nu driver 22 av butikerna vidare, genom bolaget Rabalder AB. I ett pressmeddelande skriver också styrelseordföranden att majoriteten av de anställda kommer att kunna ha kvar sina arbeten.

”Den 4 september ingick de tidigare ägarna av Kompott Mode AB avtal med konkursboet om att förvärva den större delen av rörelsen. Rabalder AB tar över 22 av 29 butiker och 80 % av de anställda får erbjudande om fortsatt anställning”, skriver Jan Berglund, styrelseordförande för Rabalder AB i ett uttalande.

Butikskedjan Rabalder har funnits i 30 år och har 120 anställda och driver butiker från Umeå ned till Malmö och har bland annat butik i centrala Göteborg.

LÄS MER:Lyxbutiken i konkurs – kläderna auktioneras ut

ANNONS