Då kommer Netto försvinna från Göteborg

Butikskedjan Netto kommer inte längre att finnas kvar i Göteborg – eller resten av Sverige. Några i taget kommer affärerna att omvandlas till Coop.
– Vi omvandlar ungefär fem butiker per vecka, till hösten kommer Netto inte längre att finnas i Sverige, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop.

ANNONS
|

I maj ifjol stod det klart att svenska Coop köpt samtliga av de 163 Netto-butikerna i Sverige. Den danska kedjan lämnade därmed den svenska marknaden, där den varit en aktör sedan början av 2000-talet.

I juni godkände Konkurrensverket affären och nu har ombyggnaden av butikerna påbörjats i delar av landet.

– Målet med köpet är att öka våra marknadsandelar, då vill man så klart ha kvar alla butikerna. Men sedan är det också så att ett butiksbestånd alltid förändras, vi stänger och öppnar butiker hela tiden. Därför är det svårt att lova något över tid, säger Tarik Belqaid, presstalesperson på Coop.

ANNONS
Tarik Belqaid är pressekreterare på Coop.
Tarik Belqaid är pressekreterare på Coop.

LÄS MER:Coop lägger ner lagerverksamhet i Falkenberg

"Så effektivt som möjligt"

I delar av landet har omvandlingen redan startat – i Skåne har butiker ansökt om bygglov för att byta ut Netto-skyltarna mot Coop. Men Coop vill inte gå ut med detaljerad information om när varje butik ska förvandlas.

– Vi vill inte att våra konkurrenter ska kunna planera efter det. Därför går vi ut med varje butik någon månad i förväg, säger Belqaid.

Är det så att ni tar en del av Sverige i taget, eller kommer allt ske parallellt?

– Det är en kombination kan man säga, men det är inte så enkelt som att vi tar ett område i taget. Vi gör ju om hela butikerna, så vi försöker jobba på ett sätt som är så effektivt som möjligt.

Har ni börjat göra om någon butik i Göteborg?

– Inte vad jag vet. Men vi ska som sagt vara klara med allt till hösten i år.

LÄS MER:Coop köper Nettobutiker

ANNONS