Astra Zenecas vd om avgångsrykte: ”Fake news”

Astra Zenecas vd Pascal Soriot slår tillbaka mot all rykten om att han är på väg att lämna det svensk-brittiska läkemedelsföretaget.
– Inget kunde vara längre ifrån sanningen. Det är helt uppdiktat, säger han till Bloomberg News.

ANNONS
|

I början på september uppgav brittiska Mail on Sunday att Astra Zenecas vd och koncernchef Pascal Soriot, övervägde att avgå nästa år. Det ledde till att aktien dök nära fyra procent.

Avgångsrykten som han själv nu bestämt tillbakavisar i en intervju till Bloomberg News vid European Society for Medical Oncology i Madrid, där Astra Zeneca presenterar sina senaste utvecklingsstudier om mediciner mot lung- och bröstcancer.

– Jag läser dessa rykten, och inget kunde vara längre ifrån sanningen. Det är helt uppdiktat, säger Pascal Soriot till tidningen.

Pendlar mellan Storbritannien och Australien

Koncernchefen som nu är 64 år har inga planer på att avgå inom det närmaste och uppger att han känner sig pigg nog för ”ytterligare fem år” på Astra och kan till och med tänka sig att avrunda karriären där.

ANNONS

– Se vad som händer just nu, det är helt fantastiskt. Varför skulle jag vilja dra mig tillbaka i en tid när så mycket händer inom cancerforskningen och bortom, säger han till Bloomberg.

Pacal Soriot har varit vd för Astra Zeneca sedan 2012 och har pendlat mellan Storbritannien och Australien, där hans familj bor. Han säger att han inte har flyttat till Australien permanent, och att han tillbringar mindre än tio procent av sin tid där.

LÄS MER:Uppgift: Astra Zenecas vd vill lämna – aktien rasar

LÄS MER:Ägarmissnöje med Astrachefens lön

LÄS MER:Så mycket tjänar vd:arna för Göteborgs börsbolag

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS