Arbetsförmedlingen varslar om uppsägning för närmare 230 medarbetare.
Arbetsförmedlingen varslar om uppsägning för närmare 230 medarbetare. Bild: Johan Nilsson/TT

Arbetsförmedlingen varslar – jobb försvinner i Västsverige

Närmare 230 medarbetare får lämna Arbetsförmedlingen, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. I Västra Götaland får 34 medarbetare lämna.

ANNONS
|

Bland de 228 medarbetarna som varslas på grund av övertalighet är det främst tjänster inom stabs- och stödfunktioner som drabbas. Arbetsförmedlare kommer inte att drabbas av varslet.

– Vi behöver anpassa oss till våra ekonomiska förutsättningar, samtidigt som vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för att klara av att ge stöd till de arbetssökande som behöver oss mest, säger generaldirektör Maria Hemström Hemmingsson, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.

Generaldirektören: ”Naturligtvis tråkigt”

Varslet är en konsekvens av ökade kostnader och minskad förvaltningsbudget. Enligt pressmeddelandet behöver myndigheten minska personalkostnaderna med en halv miljard under nästkommande år. Besparingsarbetet har pågått under sommaren i samverkan med facket.

ANNONS

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att kompetenta medarbetare riskerar att bli av med jobbet, och vi som arbetsgivare kommer att ge de berörda allt stöd vi kan, säger Maria Hemström Hemmingsson.

Flest medarbetare som varslas om uppsägning arbetar i Stockholms län, 126 stycken. Tvåa på listan är Västra Götaland, där 34 medarbetare varslas. Arbetsförmedlingen har idag över 10 000 anställda, samt över 350 konsulter.

LÄS MER:Mathem ansöker om rekonstruktion

LÄS MER:Västsvenskt köpcentrum näst störst – i hela landet

LÄS MER:Recorded Future köps av Mastercard för 27,5 miljarder

ANNONS