Joao Cancelo, till vänster, gratuleras av lagkamraten Bruno Fernandes efter sitt ledningsmål mot Kroatien. Portugal vann med 3–1 i sin Nations League-premiär. Bild: Miguel Angelo Pereira/AP/TT

Portugal imponerade utan Ronaldo

Det är ett spelsuget Portugal som kommer till Friends arena för att möta Sverige på tisdag. Trots att Cristiano Ronaldo saknades utklassade Portugal Kroatien med 4–1 i sin Nations League-premiär.

Samtidigt som Sverige tog emot Frankrike ställdes Portugal mot Kroatien i samma grupp i Nations League.

Hemmalaget fick klara sig utan Cristiano Ronaldo som har dragits med en infekterad högerfot inför mötet. Den 35-årige superstjärnan fanns inte ens med på bänken.

Men han saknades inte alls. Portugal var helt överlägset och radade upp chanser innan Joao Cancelo till slut gav hemmalaget ledningen med 1–0 i slutet av den första halvleken. Manchester City-anfallaren drev in från högerkanten och fick en drömträff som Kroatiens målvakt Dominik Livakovic var chanslös på.

2018 års VM-finalist Kroatien kom till spel utan bland andra Luka Modric och Ivan Rakitic som sedan tidigare kommit överens med sitt lands förbund om att avstå landslagssamlingen.

Stjärnduon saknades i ett Kroatien som inte hade mycket att sätta emot Portugals flödande anfallsspel.

Diego Jota utnyttjade ett passivt försvarsspel och sköt 2–0 nästan helt fri med målvakten efter en timmes spel och drygt tio minuter senare punkterade Joao Felix matchen när han sköt 3–0 från långt håll.

Båda lagen fick varsitt mål på tilläggstid och matchen slutade 4–1.