Elfsborg klart för gruppspel efter Gudjohnsens dubbel

Förra året blev det fiasko för Elfsborg i svenska cupen. Nu har den allsvenska serieledaren nått gruppspel – efter Sveinn Gudjohnsens dubbel.
– Nu är vi tillbaka där vi hör hemma, säger André Boman till TV4 play.

|

Elfsborg slåss med topplagen om SM-guldet. På onsdagen var det en annan typ av match som väntade för den allsvenska serieledaren.

I svenska cupens andra omgång väntade division 1-laget Lunds BK. Förra året missade Elfsborg gruppspel i cupen och den här gången fick Borås-laget ingen drömstart i sista steget innan gruppspel. Matchen hade precis börjat när Alexander Bernhardsson satte sig ner med smärtor i foten och i den elfte minuten tvingade han halta av planen. In i hans ställe kom nyförvärvet Camil Jebara.

Men det blev bättre för det för dagen rödklädda Elfsborg. I den 22:a minuten prickade Sveinn Gudjohnsen in en frispark vid stolproten till 1–0.

Innan paus var Gudjohnsen framme igen. Ett läckert inlägg på Ahmed Qasem gick via Gudjohnsen panna i ribban innan islänningen själv tog hand om returen och nickade in 2–0.

– Vi gick in i matchen och hoppades att vi skulle göra mål tidigt, vilket vi gjorde och vi är nöjda med första halvleken, säger Gudjohnsen till TV4 play i paus.

Lund nära reducering

Lund var inte ofarligt efter paus. Det var vid ett par tillfällen nära en reducering, bland annat hade hemmalaget en nick i stopen i mitten av halvleken.

Men riktigt spännande blev det aldrig. Elfsborg hade kontroll och höll undan och är klart för gruppspel i cupen efter seger med 2–0. Revansch efter förra årets fiasko.

– Jätteskönt. Det är alltid tufft att möta division 1-lag, de vill bara slå oss. Alla lag vill ju slå de som ligger etta i allsvenskan. Men vi gjorde det som behövdes och nu är vi tillbaka där vi hör hemma, säger André Boman till TV4 play.