Förlust med uddamålet mot Bröndby i första träningsmatchen.
Den hårda konkurrensen i Elfsborgs trupp gjorde sig påmind när hela 26 spelare fick chansen.
– Det finns inga matcher att känna sig in i, säger managern Jimmy Thelin.

|

Att matchen spelades i tre ”halvlekar”, á 40 minuter, gjorde att så många spelare fick speltid. Viktigt, inte minst för att konkurrensen i laget är stenhård. På vissa positioner är en spelare given, men på andra är det mer oklart.

– Det är helt öppet för alla just nu och det finns inga matcher att känna in sig i. Det är konkurrens från dag ett, säger Jimmy Thelin efter 2–1-förlusten i Köpenhamn.

På mittbacksplatsen fick alla fem tillgängliga spelare chansen, i anfallet tre (plus Per Frick som spelade offensiv mittfältare).

– Alla var verkligen skärpta och visade att de är koncentrerade och ambitiösa, säger Thelin.

Förre elfsborgaren avgjorde för Bröndby

Alexander Bernhardsson, Elfsborgs bäste offensive spelare den här fredagseftermiddagen, gjorde 1–0 i första halvlek men Bröndby kvitterade i densamma. Sen avgjorde förre Elfsborgsspelaren Simon Hedlund i andra halvlek.

En förlust mot ett danskt lag som är nära säsongsstart kan Elfsborg leva med, särskilt eftersom försvarsspelet, den stora akilleshälen under stora delar av förra säsongen, såg stabilt ut.

– Jag är glad över att alla visade upp ambition, vilja och glöd. Det är inte alltid lätt heller när det är många halvlekar och byten, säger Thelin.

Unga talanger hoppade in

Elfsborg skapade en del farliga chanser, men den där skärpan fanns inte i straffområdet. Antalet byten gjorde också matchen lite ryckig. I tredje halvleken fick Gottfrid Rapp och Ludvig Richtnér, båda 17 år, göra debut. Rapp var nära att bli målskytt efter att ha varit nästan helt fri. Skottet hamnade dock högt över.

– Det är så här det brukar börja, man får hitta nivån och förstå vad som krävs av en. Det handlar om att lära sig av lagkamraterna, bli lite smartare i tacklingarna, ta lite mindre tid på sig. Det var kul att de fick ta plats där ute och båda gjorde det bra, säger Jimmy Thelin.

Nu väntar en intensiv period för Boråslaget. På onsdag flyger man till Algarve för ett tio dagar långt träningsläger. Tre matcher mot kvalificerat motstånd står för dörren.

Bröndby IF–IF Elfsborg 2–1

Matchen spelades över 3x40 minuter.